A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meddig „motiválja” még a Nyugat az ukránokat, hogy elérhetetlen célokért haljanak meg?


„Ezt a háborút a végtelenségig húzni a fegyverek szállításával ahelyett, hogy végre egy kompromisszumos békét szorgalmaznánk, az én szememben nem szolidaritás, hanem tiszta cinizmus” – írja Sahra Wagenknecht. 

Ismét átlépett egy vörös vonalat a Nyugat Oroszországgal folytatott proxy-háborújában – jelenti ki legújabb Facebook-posztjában Sahra Wagenknecht, a német Baloldali Párt politikusa.

Wagenknecht szerint „a Nyugat a diplomácia helyett a további eszkalációt választja” az F16-os vadászgépek átadásának lebegtetésével. Felidézi, hogy az egyik német lapban „motivációs segédeszköznek” nevezték a vadászbombázókat, amelyekre azért van szükség, hogy „elősegítsék és fenntartsák a lakosság és a csapatok motivációját”.

„Meddig motiválják az ukránokat, hogy elérhetetlen célokért a halálba menjenek? Amíg nem lesz több harcképes ukrán? – teszi fel Krausz Tamás vagy Robert C. Castel módjára a kérdést a baloldali képviselő.

„A gazdag ukránok a jelek szerint már kenőpénzzel kivásárolták magukat a katonai szolgálat alól – e bevett gyakorlat miatt az ukrán elnök csaknem két hete menesztette az országos toborzóirodák vezetőit. Oroszországban, akárcsak Ukrajnában, az egyszerű emberek azok, akiket katonai szolgálatra kényszerítenek, akiket megölnek vagy megcsonkítanak – miközben néhány oligarcha keleten és nyugaton még mindig pazarul keres ezen a háborún. Ezt a háborút a végtelenségig húzni a fegyverek szállításával ahelyett, hogy végre egy kompromisszumos békét szorgalmaznánk, az én szememben nem szolidaritás, hanem tiszta cinizmus” – zárul a poszt.

Úgy tűnik, Nyugat-Európában a békepárti álláspont a szélsőbal sajátja: emlékezetes, hogy májusban Jeremy Corbyn volt brit munkáspárti vezér a Gulyás Márton-féle Partizánban fogalmazott meg hasonló gondolatokat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések