A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marozsán Fábián egy majdnem három és félórás, ötszettes meccsen jutott tovább a US Open első fordulójában.


Marozsán bravúrosan játszott, a magyar teniszező 15, Gasquet 13 ászt szervált a találkozón 

A US Openen pályafutása során először főtáblás magyar teniszező, aki 92. a világranglistán, először csapott össze a 37 éves franciával (55.), aki karrierje legjobbjaként hetedik is volt az ATP-rangosrban.

A mérkőzésen a fogadóirodák előzetesen Gasquet-t tartották esélyesebbnek, de a 23 éves Marozsán az első két játszmában irányított, szórta a nyerő ütéseket, és simán, 57 perc alatt mindkettőt megnyerte.

A magyar játékos a harmadik felvonásban, 5:3-as előnynél a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott, de a találkozó során először elveszítette adogatását, majd - bár fogadóként volt két meccslabdája - a rövidítésben alulmaradt. A negyedik etap is szinte ugyanilyen forgatókönyv szerint alakult: Marozsánnak ezúttal 5:4-nél volt lehetősége kiszerválni az összecsapást, majd miután ismét nem járt sikerrel, az újabb tiebreak is a franciáé lett.

A döntő játszma újabb fordulatot hozott, a magyar sportolón nem látszott a harmadik és a negyedik szett elvesztése miatti csalódottság, ismét pontosabban, hatékonyabban teniszezett, és 3 óra 21 perc után győzelmet ünnepelhetett.

US Open, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

férfiak:
Marozsán Fábián-Richard Gasquet (francia) 6:3, 6:1, 6:7 (5-7), 6:7 (1-7), 6:2

A magyar teniszező következő ellenfele is egy francia játékos, a 22. helyen kiemelt Adrian Mannarino lesz.

később:
Fucsovics Márton-Sebastian Korda (amerikai, 31.) 20.50 körül

nők:
Udvardy Panna-Alja Tomljanovic (ausztrál) 22.30 körül

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések