A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A volt ukrán főügyész szerint azért váltották le, mert a Biden család gyanús pénzügyeit vizsgálta


Viktor Sokin egyebek mellett korrupció, pénzmosás és zsarolás gyanúja miatt indított vizsgálatot  

Ukrajna korábbi főügyésze szerint azért váltották le őt, mert a Biden család gyanús pénzügyeit próbálta vizsgálni. Viktor Sokint még 2016-ban menesztették, és az akkor még alelnök Joe Biden nem is titkolta, hogy a váltás érdekében az Egyesült Államok meg is zsarolta Ukrajnát. Amerikában már több vizsgálat is zajlik a jelenlegi elnök és fia, Hunter Biden pénzügyeivel kapcsolatban – számolt be a Híradó.

Amerikai kormányzati ösztönzésre váltották le 2016-ban Ukrajna főügyészét – ezt az érintett, a menesztett főügyész, Viktor Sokin nyilatkozta nemrég egy amerikai televíziónak.

Az ügyről a Mandiner azt írta: Petro Porosenko korábbi ukrán elnök azért távolította el Viktor Sokint, mert annak a Burisma energetikai vállalatnak az ügyeit kezdte vizsgálni, amelyben Joe Biden alelnöksége idején fia, Hunter Biden igazgatótanácsi tag volt – írták.

A lap szerint Viktor Sokin egyebek mellett korrupció, pénzmosás és zsarolás gyanúja miatt indított vizsgálatot. A korábbi ukrán főügyész most azt állítja, hogy Joe Biden jelenlegi amerikai demokrata elnök adhatott utasítást arra, hogy menesszék pozíciójából.

Viktor Sokin arról is beszélt a FoxNewsnak, hogy nincsenek kétségei afelől, hogy a Burisma cég törvénytelenségekben vett részt, ahogy szerinte Joe Biden, illetve a fia megvesztegetési pénzt fogadhatott el az ukrán energetikai óriástól – írták.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések