A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letették az alapkövét a kaposvári református bölcsődének pénteken délelőtt


Az új intézmény Kaposváron a kisgáti városrészben épül majd fel. Petró László lelkipásztor az eseményen elmondta, a bölcsőde építéséhez valamivel több mint 419 millió forint állami támogatást kapott a kaposvári gyülekezet. A területet saját forrásból, 66 millió forintból mintegy másfél évvel ezelőtt vásárolták meg. 

– Szavakban nehéz kifejezni mekkora öröm számunkra ez a pillanat – hangsúlyozta Petró László. – Óvodánk és iskolánk már van, a bölcsődével pedig kerek egésszé válhat a református nevelés. Az értékekre való nevelést már a legkisebb korban el tudjuk kezdeni és láthatjuk, hogyan jut majd el egy gyermek akár az érettségiig – tette hozzá a lelkipásztor. Az új bölcsődét szeptember elején kezdik el építeni, és várhatóan 2024. június végére készül el. A munka két csoportban, 28 gyerekkel jövő szeptemberben indulhat el.

Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke az alapkőletételen elmondta, egyre több dunántúli gyülekezetben működik református bölcsőde és óvoda. – Ezekre az intézményekre azért is van szükség, mert a legkisebbek életében el lehet hinteni a szép és a jó isteni magvait – hangsúlyozta a püspök.

Tapazdi Tamás a kaposvári református gyülekezet főgondnoka ünnepi köszöntőjében elmondta, a bölcsőde nagy segítség azoknak a szülőknek, akiknek hivatásuk, életvitelük nem teszi lehetővé, hogy gyermeküket hosszabb ideig otthon neveljék. – Egyházközségünknek pedig lehetőség, hogy bemutassuk keresztyén értékeinket, ami alapján a szülők az óvodánkat, iskolánkat választhatják gyermekük későbbi nevelésének helyszínéül – fogalmazott a főgondnok. 

Szita Károly Kaposvár polgármestere kiemelte, a városi nagy közösség és a református egyház kaposvári törekvései eddig mindig egybe estek. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő elmondta, jelenleg országosan háromszor több településen van bölcsődei ellátás, mint 13 évvel ezelőtt, és pontosan kétszer annyi helyen férnek el a gyerekek, mint egy évtizede. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések