A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a fiút, aki betört a salgótarjáni Szojka Ferenc stadionba


Ügyészi indítványra elrendelték a 18 éves salgótarjáni fiú letartóztatását, aki társaival betört egy stadionba és egy vállalkozó telephelyére is. 

Ahogyan arról még márciusban beszámoltunk, vandálok törtek be a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionba. Az elkövetők rongáltak, valamint eltulajdonítottak mindent, amit csak tudtak. A kár több millió forintra rúgott. A salgótarjáni rendőrök hamar elfogták a három fiatal férfit, akik a több szintes épületet végigjárva a falakból kiszaggatta az elektromos vezetékeket, amelyekből aztán több métert el is loptak. Ezt követően tovább keresgéltek elvihető tárgyak után, amelynek eredményeként közel 30 darab csaptelepet, és más értékeket is magukhoz vettek, de emellett több eszközt is megrongáltak. 

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunknak megküldött közleményéből kiderült, hogy a 18 éves fiú egyik társával július végén egy helybéli vállalkozó telephelyéül szolgálató ingatlanba is betört, onnan egy benzinmotoros fűkaszát, akkumulátoros fúrógépeket, flexet, fűrészeket, rezgőcsiszolót és 30 méternyi réz hegesztő kábelt emeltek el. A gyanúsítottak a lopásokkal összesen 1 millió 939 ezer a rongálásokkal további 2 millió 505 ezer forintos kárt okoztak a sértetteknek.

A fiatal fiú ellen több büntetőeljárás is folyamatban van, jelen ügyben elfogatóparancs útján fogták el. Elfogásakor az őt igazoltató rendőröknek álnéven mutatkozott be, így próbált kibújni a felelősségre vonás alól. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a 18 éves fiút, az ügyészség a bűncselekmények különös tárgyi súlyára figyelemmel, a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a letartóztatását.

A járásbíróság az ügyészségi indítványban foglaltakkal egyezően a bűnismétlés megakadályozása és a gyanúsított jelenlétének biztosítása érdekében elrendelte a kényszerintézkedést vele szemben.

Eladnák a stadiont, valamivel több mint 336 millió forint kínálják

Június végén több online felületen is olvasható volt, hogy a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadiont szeretné eladni a tulajdonosa, amely némely híradással ellentétben nem az SBTC, hiszen az ingatlan magánkézben van. További részletekért kattints alábbi cikkünkre!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések