A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyelországban szivárog a Barátság-kőolajvezeték


A vezeték második szála változatlanul üzemel


A Németország felé vezető Barátság-kőolajvezeték egyik vezetékszálát leállították egy lengyelországi szivárgás miatt – közölte a vezeték lengyel üzemeltetője, a PERN a Twitteren – írja az oroszhirek.hu.

„Szombat hajnalban a PERN automatizálási rendszerei nyomáscsökkenést észleltek a Barátság-kőolajvezetéken Chodecz térségében a nyugati szakasz két szálának egyikén, amely Németországba szállít olajat. A szivattyúzást a sérült vonalon azonnal leállították” – közölte a vállalat – olvasható az oroszhirek.hu oldalán.

A vezeték második szála változatlanul üzemel. A helyi lakosok egészségét és életét nem fenyegeti veszély – hangsúlyozta az üzemeltető.

„A PERN infrastruktúrájának többi eleme, beleértve a pomerániai szakaszt, amely a tartályhajókkal Lengyelországba, majd Németországba szállított olajat szivattyúzza, normál üzemmódban működik. A lengyel finomítók a menetrendnek megfelelően fogadják az olajat. A helyzet nem befolyásolja a lengyel autósok üzemanyaghoz való hozzáférését” – áll a közleményben.

Most a vállalat vizsgálja a vészhelyzet okait.

Az állami tűzoltóság és a PERN sürgősségi szolgálata a helyszínen van. A javítási munkálatok befejezése után azonnal megkezdik annak a területnek a rekultiválását, amelyre az olaj kifolyt.

A Barátság-kőolajvezeték az oroszországi Almetyevszkből indul, Brjanszkon halad át, majd két szakaszra ágazik: az északi szakaszra (Belaruszon keresztül Lengyelország és Németország irányába) és a déli szakaszra (Ukrajnán keresztül Magyarország, Szlovákia és Csehország irányába).

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések