A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lehűlés és eső: Fonyódon 98 km/órás széllökést mértek


Hidegfront érte el kedd délután Magyarországot nyugat, északnyugat felől, ezért először ezeken a tájakon északira, illetve északnyugatira fordult a szélirány, és jelentősen, akár 10-15 fokkal is csökkent a hőmérséklet az Időkép szerint.


A lehűléssel jelentős mennyiségű eső is érkezett, így például Szombathelyen, délután hat óráig 35 milliméter hullott, a legnagyobb, 98 km/órás szélerősséget pedig Fonyód-Várhegyen mérték.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig szóló előrejelzésében azt írják, hogy az országon átvonuló hidegfronthoz tartozó zivataros csapadékrendszer az Alpokalja és a Kisalföld után kelet felé fejlődve, késő estig a Duna–Tisza közére is átterjed.

Nyugaton több helyen számíthatunk 20-30 vagy akár 40 mm feletti csapadékmennyiségre. Az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérheti 50-75, a zivatarban helyenként 70-90 km/órás szélroham. A folytatás szerint a front késő éjjel gyengülve halad kelet, délkelet felé, mögötte mérséklődik majd a szél.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések