A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lavrov képmutatónak nevezte a Nyugat egyöntetű reakcióját a nigeri puccsra


A Nyugat egyöntetűen követeli a demokrácia helyreállítását Nigerben, bár 2014-ben szinte figyelmen kívül hagyták a kijevi puccsot – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. 

„Nézzük, milyen egyhangúan reagál most a Nyugat a nigeri államcsínyre, és követeli a demokrácia helyreállítását” – mondta Lavrov a 11. nemzetközi biztonsági konferencia megnyitóján.

Emlékeztetett arra, hogy a nyugati országok szinte nem reagáltak a 2014-es "véres államcsíny" révén Ukrajnában a legitim hatalom eltolódására.

"A képmutatás és a kettős mérce ilyen példáit vég nélkül lehet idézni" - tette hozzá Lavrov.

A nigeri hadsereg július végén az országos televízióban bejelentette Mohamed Bazum elnök hatalomból való eltávolítását . A legtöbb nyugati vezető és a Nyugat-Afrikai Gazdasági Közösség (ECOWAS) regionális szervezete elítélte a puccsot. Augusztus elején az ECOWAS-országok tervet fogadtak el a nigeri katonai beavatkozás esetére.

Lavrov az amerikaiakat is kritizálta.

Az Egyesült Államok számos kulcsfontosságú fegyverzetellenőrzési és proliferációs megállapodást kisiklatott, és félő, hogy kész megtámadni a globális biztonsági struktúra egyik sarokkövét, a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződést

- mondta az orosz külügyér.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések