A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lakatos Márk: Meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy a világ sokszínű


Interjút adott a (n)agy beteg Lakatos Márk az InStyle magazinnak, amelyben többek között arról beszélt: „nyitottabb szemléletet akkor lehetne elérni a társadalomban, ha a politika nem nyomná ennek az ellenkezőjét, viszont egyre inkább arra kondicionálja az embereket, hogy egymás ellen forduljanak és egymás ellen beszéljenek”. 

Arra az újságírói kérdésre, hogy miként lehetne az embereket „érzékenyíteni”, először is a gyermekvédelmi törvényt kritizálta: „amiről őszintén beszélünk kellene, az a hatályos magyar törvények szerint illegális. Jelen pillanatban van egy törvény, ami arról szól, hogy 18 éves korig tilos a gyerekeknek megmutatni, hogy másként is lehet szeretni, élni, és tilos erről őket felvilágosítani, ami szerintem egy alapvető probléma, mert attól nem válik senki meleggé, és nem történik vele semmi, hogy a világot megismeri”. Majd ezután arra tért rá, hogy a gyerekeknél kellene kezdeni az LMBTQ-érzékenyítést:

A világ sokszínű, és a gyerekeknek ezt meg kell tanítani, mert annál többek lesznek, mire felnőnek. 

(...) Rég rossz, ha egy gyerek úgy szocializálódik, hogy szégyellni való, elítélendő dolog a sokszínűség” – véli a stylist.

Ezután pedig a beszélgetés során a magyar szabadságharchoz hasonlította a Pride-ot: „A szabadságharcra is megemlékezünk, ahogy az elnyomott magyar nemzet felkelt az uralkodók ellen. 

Ez egy büszkeség. A Pride napja is arról szól, hogy az LMBTQ-közösség kivívott magának bizonyos jogokat, és ez valami mellett van, nem pedig valami ellen. 

Végtére a demokrácia is erről szól, hogy az ilyen dolgokat tiszteletben kell tartani” – fogalmazott. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések