A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közel a tragédiához: egymástól 400 méterre állt meg két vonat Nagytéténynél


Egymástól mintegy 400 méterre állt meg két vonat, egy InterCity és egy tehervonat szombaton Nagytéténynél, miután az utóbbi nem vette figyelembe a továbbhaladást tiltó jelzést – közölte a Mávinform szombaton a Facebook-oldalán, hangsúlyozva, hogy veszélyhelyzet nem alakult ki.

Azt írták, a nagytétényi vasútállomásra beérkező tehervonat szabálytalanul elhaladt egy továbbhaladást tiltó jelzés mellett, és egy váltót megrongált. A Nagykanizsáról a budapesti Déli pályaudvarra tartó, Székesfehérvárról továbbindult Tópart InterCity viszont időben megállt az állomás előtti jelzőnél.

A két vonat egymástól körülbelül 400 méterre állt meg. Az IC utasai biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki” –  közölte a vasúttársaság.

A vizsgálat ideje alatt Tárnok és Kelenföld között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, emiatt 10-20, esetenként 20-40 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon. Ez érinti a Balaton északi és déli partja felé, illetve felől közlekedő vonatokat, valamint a Bakony InterCityt és a Göcsej InterCityt is – áll a közleményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések