A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kockázatos lehet az LMBTQ-közösség tagjainak az Egyesült Államokba utazni, figyelmeztet Kanada


Kanada új utazási figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államokba utazni szándékozó, az LMBTQ-közösséghez tartozó állampolgárai számára, írja a BBC. Az országban 2017-hez képest harmincszorosára nőttek az LMBTQ-ellenes tüntetések, ráadásul egyre több államban korlátozzák a közösség jogait. 

„Egyes államok olyan törvényeket és irányelveket léptettek életbe, amelyek hatással lehetnek az LMBTQ-személyekre. Ellenőrizze a vonatkozó állami és helyi törvényeket” – írta Global Affairs Canada. Hasonló jelzés vonatkozik például Ugandára, Oroszországra vagy Egyiptomra.

A szervezet szóvivője külön kiemelte a transzneműekre vonatkozó törvényeket. „2023 eleje óta az USA több államában olyan törvényeket fogadtak el, amelyek betiltják a drag-show-kat, korlátozzák a nemi identitást megerősítő ellátáshoz való hozzáférést és a sporteseményeken való részvételt” – mondata a CBC Newsnak.

Arra a kérdésre, hogy miért frissítették az iránymutatást, Chrystia Freeland kanadai miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy a kormány felkért szakértőket, hogy „alaposan nézzenek körül a világban, és kísérjék figyelemmel, hogy a kanadaiak egyes csoportjai veszélyeztetve vannak-e”. Arra a kérdésre, hogy a változtatás előtt beszéltek-e az amerikai kormánnyal, nem válaszolt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések