A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alapjogokért Központ: a választások, a háború és a jogállamiság kérdése határozzák meg az unió következő időszakát


Az európai parlamenti választások, az orosz-ukrán háború és a jogállamiság kérdése lesznek a következő egy évben az Európai Unió legfontosabb témái – mondta az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. 

Kovács István arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben az Európai Unió és intézményei sem kezelni, sem megoldani nem tudták a különböző válságokat, viszont arra felhasználták ezeket a helyzeteket, hogy a saját hatalmukat elmélyítsék.

"Ezt a tendenciát a választásokig szeretnék lezárni, vagy legalábbis azt elérni, hogy már ne lehessen visszafordítani”– jegyezte meg.

Kovács Attila európai uniós kutatási igazgató azt emelte ki, hogy a jövő évi európai parlamenti választásoknak nemcsak az a tétje, hogy lesz-e egy konzervatív, nemzeti, szuverenista politikai erőblokk a parlamentben, hanem az eredmény befolyásolja majd az Európai Bizottság elnökének és biztosainak megválasztását is, hiszen a parlament vétójoggal rendelkezik a folyamatban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések