A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kínai elnök: A dél-afrikai csúcstalálkozó fontos mérföldkő lesz a szövetség történetében


A BRICS-tagországok vezetőinek dél-afrikai találkozója fontos mérföldkő lesz a szövetség történetében, és erősíteni fogja a fejlődő országok közötti szolidaritást – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök, amikor megérkezett Dél-Afrikába, ahol a XV. BRICS-csúcstalálkozót tartják – számolt be az Oroszhírek.


„Hiszem, hogy a társulás tagországai vezetőinek csúcstalálkozója fontos mérföldkő lesz a BRICS-mechanizmus fejlődésének történetében, hogy még magasabb szintre erősíti a fejlődő országok közötti összetartást és együttműködést” – idézte Hszi Csin-pinget a kínai külügyminisztérium honlapja.


A kínai elnök rámutatott, hogy kész az afrikai államok legfelsőbb hatalmi szintjével is együttműködni „a közös fejlődés és a világbéke megerősítése érdekében”.

A kínai elnök megjegyezte, hogy a BRICS hozzájárul a globális gazdasági fejlődéshez – írták.

Hszi szerint a szövetség tagjai konstruktív erővé váltak, amely „optimalizálja a globális kormányzást és elősegíti a nemzetközi kapcsolatok demokratizálódását”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések