A cukrozott görögdinnyehéj sokféle süteményt dob fel, de önmagában is finom csemege.
Az édes, cukrozott görögdinnyehéj titka a többszöri felfőzés, amelynek köszönhetően elkészítés után akár évekig is eláll. A régi háziasszonyok nem pazarolhattak: tudták, hogyan lehet az étel utolsó morzsáit is felhasználni, és valami igazán csodásat készíteni belőle. Talán annak idején a te nagymamád is eltett dinnyehéjat: most próbáld ki te is a jól bevált receptet.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg dinnyehéj
👉 1 kg cukor
👉 2 dl 10 százalékos ecet
Elkészítés:
A dinnyét hámozd meg úgy, hogy egy vékony piros sáv maradjon a héján. Vágd ujjnyi, hosszabb darabokra, és tedd ecetes vízzel teli fazékba. Amkor felforrt, vedd le a tűzről. A cukorból kevés vízzel főzz szirupot. Az előfőzött dinnyehéjat tedd a szirupba, egyet forralj rajta, majd vedd le a tűzről, és hagyd állni egy napot.
Másnap a dinnyehéjakat halászd ki a léből, a szirupot újra forrald fel, dobd bele a héjakat, és ismét forralj rajta egyet. A műveletet még kétszer ismételd meg egy-egy nap elteltével. Utolsó napon a felforralt héjakat pakold sterilizált üvegekbe. Kanalazd rájuk a szirupot, zárd le, és száraz dunsztban hagyd kihűlni.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések