A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bélsérvnek nézték a terhességet Romániában


A nő hasi fájdalmakra panaszkodott, így jutott erre a következtetésre az orvos.  

Nem mindennapi orvosi műhiba történt egy román kórházban. Műtét közben jött rá a zsilvásárhelyi kórház orvosa, hogy nem sérve van a 35 éves nőnek, hanem várandós, és beindult a szülés folyamata, számol be a Transtelex több román portálra hivatkozva.

Nem ez az első eset, már korábban is bírságolták meg a Gorj megyei intézményt. A Tismana nevű városból érkezett nő először hasi fájdalomra panaszkodott, az orvosok bélsérvvel diagnosztizálták – mint utóbb kiderült, helytelenül.

A páciens ugyanis terhes volt. Ha ez még nem lett volna elég nagy baki: 9 hónapos terhes volt. És erre sem ő, sem az orvosok nem jöttek rá egészen a sérvműtét megkezdéséig. Ebből az is kiderül, hogy ultrahangot sem végeztek rajta korábban.

Mikor rájöttek, hogy mi a valódi helyzet, értesítették a szakorvost, aki császármetszést hajtott végre rajta. A világra hozott kislány 3200 grammos volt.

A Zsilvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház belső vizsgálatot indított az ügyben. Mint közölték, a 35 éves pácienst jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota, akárcsak az újszülötté, stabil.

Az érintett kórháznak nem ez az első műhibája, korábban n 500 000 eurót kellett fizetniük bírság gyanánt. Akkor egy tinédzser lány meghalt, mert sokkot kapott egy antibiotikumtól, amelyre allergiás volt, és amelyet anélkül adtak be neki, hogy tesztelték volna.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések