A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két méterről négyszer lőtte arcon riválisát egy részeg férfi Ácson


Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolják azt a férfit, aki gáz-riasztó pisztollyal közvetlen közelről arcon lőtt egy másik férfit.


Az ittas elkövető 2022. november 13-án hajnalban egy ácsi szórakozóhely előtt odament a sértetthez és társaihoz. Egyikőjüket verbálisan sértegette és veréssel fenyegette – idézi a vádiratot a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

A sértett ismerőse védelmére kelt, és próbálta jobb belátásra bírni a részeg férfit, mire az válaszként arcon ütötte. Ezután elővette engedéllyel tartott gáz-riasztó pisztolyát, és négy lövést adott le a tőle két méterre lévő sértettre. A gumilövedékek közül kettő a férfi arcát találta el.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de a bántalmazás alkalmas volt maradandó látáskárosodás okozására is
 
– olvasható a vádiratban.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetett férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint a lefoglalt fegyvert kobozza el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések