A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsony mindenkit hülyének néz: kitart a mikroadományos magyarázat mellett


A mozgalom pénzügyeit Perjés Gábor párbeszédes politikus kezelte 

A főpolgármester szerint nincs miért magyarázkodnia Perjés Gábornak, aki 19 részletben 506 millió forintnak megfelelő összeget fizetett be jórészt euróban a 99 Mozgalom számlájára. Karácsony Gergely továbbra is azt állítja, hogy mikroadományokból gyűlt össze a félmilliárd forint, de a támogatók személyéről nem tud semmit – írta a Magyar Nemzet.

Több mint egy hónapja tart a Karácsony Gergely mozgalmához köthető pénzügyi botrány. A NAV költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást.

Mint ismeretes, 506 millió forint adományt gyűjtött össze a 99 Mozgalom, ami Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát szolgálta ki, ezek az adományok pedig többségében euróban érkeztek. A mozgalom pénzügyeit Perjés Gábor párbeszédes politikus kezelte, aki 19 részletben fizette be az érkező összegeket az egyesület bankszámlájára.

Karácsony Gergely a Mediaworks kérdésére azt mondta: továbbra is fenntartja azt az állítását, hogy mikroadományokból gyűlt össze az 506 millió forint, azonban az adományozás anonim volt, így azt nem tudja megmondani, kik támogatták.

A főpolgármester többször is hangsúlyozta, hogy a magyar történelem legrészletesebben vizsgált kampányáról van szó, és további részletekkel nem tud szolgálni.

Arra a kérdésre, hogy Perjés Gábor milyen magyarázatot adott neki a történtekről, Karácsony azt mondta, szoktak beszélgetni, de nem értette, miért kellett volna neki bármiről is magyarázatot adni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések