A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bild: Oroszországnak elegendő forrása van ahhoz, hogy két-három évig vívjon még háborút


Szakértők szerint az orosz hadsereg több mint kétmillió tartalékos katonát vethet majd be  

Oroszországnak még két-három évre elegendő forrása van ahhoz, hogy háborút vívjon Ukrajna ellen. Szükség esetén hárommillióra növelheti a katonák számát – számolt be a Karpatalja.in.ua a német Bild kiadvány és a német szövetségi kormány szakértőire hivatkozva. 

A kiadvány emlékeztet arra, hogy az orosz hadsereg fronton elszenvedett nagy veszteségeinek kompenzálására Vlagyimir Putyin ősszel már kiadott egy mozgósítási rendeletet – további 300 ezer tartalékos katonát hívtak be: „Ez az elhamarkodott mozgósítás azonban valószínűleg sürgős intézkedésnek tekinthető az ukrán fegyveres erők előrenyomulásának megállítására. Az ukrán alakulatok Harkiv és Herszon megyében állomásoznak, és nagy károkat okoztak a betolakodóknak.”

Szakértők szerint az orosz hadsereg több mint kétmillió tartalékos katonát vethet majd be, mivel megemelték a korhatárt: a jövőben a tartalékos férfiak 40 éves korig, a tisztek pedig 70 éves korig hívhatók be.

„Annak ellenére, hogy ez a rendelkezés a tartalékosokat érinti, meg kell jegyezni, hogy a kötelező sorkatonai életkort 30-ra emelték. Ez az intézkedés a társadalom további militarizálódását jelzi. A szövetségi kormány szakértői szerint Oroszország hárommillióra növelheti az aktív katonák számát, ha az ukrajnai háború menete ezt megkívánja: Moszkva kész még két-három évig folytatni a háborút” – írja a kiadvány.

Ebben az esetben az orosz hadseregnek több aktív katonája lesz, mint a kínai fegyveres erőknek. Bár sok ilyen katonának a kiképzési szintje valószínűleg nem lesz túl magas, ráadásul a fegyverekkel és a felszereléssel is lesznek gondok.

A szakértők azonban óva intenek attól, hogy alábecsüljék az orosz társadalom ilyen mértékű militarizálását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések