A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geri: Ukrajna mellett állni számunkra nem mérlegelés kérdése, hanem meggyőződés


Kamu Geri legutóbbi ukránszopkodását mutatjuk be. 

Az alkalmatlan főpolgármester bejegyzése a Facebookon:

Az ukrán függetlenség napján a Városházán találkozhattam a budapesti atlétikai világbajnokságra érkezett ukrán válogatott tagjaival, és ismét köszönthettem az ukrán sportolókkal érkező Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökét.

Minden erőfeszítés, minden sportteljesítmény tiszteletet érdemel, de én el se tudom képzelni, micsoda akaraterő, micsoda – talán nem túlzás – hősiesség szükségeltetik ahhoz, hogy háborús körülmények között tudjanak felkészülni a sportolók egy világversenyre. Az ukrán csapatnak nemcsak a versenytársakkal, a percekkel és a méterekkel kellett megküzdeniük, hanem a hazájuk ellen indított orosz agresszió következményeivel, fájdalmával, drámájával is. Nem is tudtam, nem is akartam mást mondani nekik, mint kifejezni a tiszteletünket és a nagyrabecsülésünket.


Sebastian Coe, aki az Ukrajna melletti kiállását, a háború elítélését többször fogalmazta meg határozottan, egyszer azt mondta: a sport egy univerzális nyelv, ami hidat épít ember és ember közé. Budapest pedig a hidak városa, a szó konkrét és átvitt értelmében is. Éppen ezért Ukrajna mellett állni számunkra nem mérlegelés kérdése, hanem meggyőződés. Budapesten nem keverjük össze az áldozatot az agresszorral. Budapest nem veszíti el az erkölcsi iránytűjét. És nem veszítjük el a barátainkat sem.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések