A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ittasan erőszakoskodott a kiskorú gyermek előtt a volt párjával, aztán árokba borult


A szabad mozgáshoz való jog mindenkit megillető alapjog. Ha valakit ebben korlátoznak az bűncselekménynek minősül. A Büntető Törvénykönyv szerint aki mást személyi szabadságától megfoszt a személyi szabadság megsértésének bűntettét követi el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Az Egri Járási Ügyészség most – más bűncselekmények mellett – emiatt emelt vádat egy középkorú férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi és a sértett korábban élettársak voltak, azonban az életközösség közöttük megszakadt, majd a nő nevelte tovább közös gyermeküket.

A vádlott 2021 nyarán italozás után egy gyöngyösi játszótérre ment kocsijával, ahol találkozott volt párjával és a gyermekükkel. A férfi a sértett akarata ellenére a hajánál fogva berángatta a nőt az autóba és betette oda a kiskorút is, majd a város szélén lévő földútra hajtott. Itt az autóból mindenki kiszállt, a nő játszani kezdett a gyerekkel, miközben a vádlott kérlelte őt, hogy rendezzék a kapcsolatukat. A nő erre nem volt hajlandó, mire a férfi újra haragra gerjedt és ismét a kocsiba kényszerítette a sértettet, majd a kiskorút is beültette a járműbe.

A vádlott ezúttal egy közeli településre vezetett, ahol az egyik utca végén lévő földúton állt meg. Itt tovább folytatta ámokfutását és a nőt erőszakkal maga előtt átrángatva a bal első ajtón kilökte a gépkocsiból, majd a kívülről kapaszkodó sértett jobb kezét az ajtóhoz szorítva a járművel elindult és csak akkor állt meg, amikor volt élettársa elesett. Ezután a sérült nőt a férfi újra a kocsiba ültette, és tovább indult. A cselekményeknek az vetett véget, hogy a vádlott ittassága miatt az árokba hajtott.

A bántalmazás során a sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádhatóság a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

Az ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a korábban már büntetett férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság kettő év szabadságvesztés, kettő év közügyektől eltiltás és három év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

A fotó a rendőrségi helyszíni szemlén készült.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések