A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készül a tökéletes tojásos lecsó: kolbásszal vagy anélkül is jóllaksz tőle


A tojásos lecsó tartalmas fogás, ami vegetáriánus változatban vagy zsírral és kolbásszal főzve is fantasztikus.


A tojásos lecsó könnyű és viszonylag olcsó nyári fogás. Elkészítheted húsmentes formában is, de ha karakteresebb ízeket keresel, kezdd zsíros alappal, és karikázz bele füstölt kolbászt. A hegyes erős paprikát is ízlés szerint adagolhatod hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg zöldpaprika
👉 50 dkg paradicsom
👉 25 dkg hagyma
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál olaj vagy sertészsír
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 1 szál füstölt kolbász (elhagyható)
👉 1 hegyes erős paprika (elhagyható)

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő: a kétféle paprikát csumázd ki, és a paradicsommal együtt szeleteld fel. A hagymát vágd apróra, és olajon vagy olvasztott zsíron párold üvegesre. Amikor már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával. Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, az ízlés szerint adagolt erős paprikát, sózd, borsozd, és tedd vissza a tűzre.

Kis lángon kezdd el összefőzni. A paradicsom hamar levet fog ereszteni, így nem ég majd le. Félidőben add hozzá a meghámozott, karikákra vágott füstölt kolbászt is. Nagyjából egy óra kell neki, hogy elkészüljön. A legvégén üsd rá a tojásokat, és keverd össze. Amint a tojás kicsit megszilárdult, készen van. Tálald friss kenyérrel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések