A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idős, hajléktalant rabolt ki a büntetett előéletű férfi Kecskeméten


A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén tavasszal, Kecskeméten kirabolt egy idős, hajléktalan férfit. 

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű, helybéli férfi – az ügy vádlottja – március 3-án, az éjjeli órákban Kecskemét egyik utcájában egy idős hajléktalan férfi háta mögé osont, és tőle pénzt követelt. A vádlott előbb megfenyegette a sértettet, hogy ha nem adja oda a pénzét, akkor leszúrja. Válaszul a sértett közölte, hogy nincs pénze és tovább akart menni. Hogy ezt megakadályozza, és az értékeit megszerezze, az elkövető előbb meglökte, majd orrba vágta és a földre lökte a sértettet. Az esés közben a sértett elejtette a kezében tartott szatyrot – írja az ügyészség.

Miközben az idős férfi igyekezett felállni, a vádlott levette róla a hátizsákját, kivett az elejtett szatyorból egy üveg italt és elfutott a helyszínről. Az elkövető alig 50.000 forintnyi értéket zsákmányolt. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A kecskeméti rendőrök a férfit két napon belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések