A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idős, beteg édesanyját bántalmazta a pénz miatt egy kisszállási férfi


A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített zsarolás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki nyugdíjas édesanyjától kért pénzt alkoholra. Ha az idős nő nem adott, bántalmazással, illetve fenyegetéssel vette rá a pénz átadására. 

A vádirat szerint a büntetett előéletű kisszállási férfi nyugdíjas édesanyjával élt együtt. A férfi évek óta alkoholt fogyasztott, és mivel munkahellyel nem rendelkezett gyakran édesanyjától kellett pénzt kérnie, hogy vehessen magának.

Az édesanya a kérést több alkalommal megtagadta. Ilyenkor fia eleinte csak trágár módon szidalmazta, 2022 karácsonyától azonban már tettlegességre is sor került. A férfi 2022 karácsonyán és 2023 januárjában is megrángatta édesanyja haját, majd a bántalmazás után pár perccel megismételte kérését, amit az előzmények hatása alatt lévő és a fiától egyre jobban félő idős nő teljesített és alkalmanként ezer forintot adott át gyermekének.

2023. február 2-án a férfi ismét pénzkéréssel fordult a rosszulléte miatt ágyban fekvő édesanyjához, aki közölte, hogy nincs pénze. Erre a férfi lökdösni kezdte, majd miután anyja felkelt, egyre határozottabban követelte tőle a pénzt, végül azzal fenyegette meg, hogy megveri. Az idős nő félt attól, hogy a fia valóban bántani fogja, ezért ezer forintot adott neki. Az idős nő félelmében még aznap elköltözött a közösen lakott ingatlanból.

Az ügyészség a férfit súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések