A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Időben érkezett a mentőhelikopter a darázscsípés miatt majdnem meghalt fehérvári nőhöz


Kertjében csípte meg egy darázs több alkalommal azt az ötven év körüli nőt, akihez vasárnap este kérték a székesfehérvári mentők gyors segítségét. 

Az asszony allergiás a darázscsípésre, nehezen kapott levegőt, így azonnal a férje segítségét kérte, aki értesítette a mentőket. 

A mentésirányító rögtön több egységet, köztük mentőhelikoptert is a helyszínre riasztott, miközben a rémült férj kocsiba ült a feleségével, hogy a mentőautóval könnyebben megközelíthető főútig vigye a beteget – közölte Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

 A nő légzése azonban út közben összeomlott, így párja a telefonos utasítások alapján azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a pillanatokon belül a helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytattak. 

Az időben megkezdett mellkasi nyomás és a gyors ellátás végül rövid időn belül sikerre vezetett, és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Az Országos Mentőszolgálat a bajtársaknak és a férjnek is gratulál az életmentéshez. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések