A Fekete-erdő pohárkrém a népszerű süti hamar összedobható változata, amit nyáron is imádni fogsz.
A Fekete-erdő torta lágy csokis-meggyes rétegekkel álomfinom édesség, amelyet akár pohárkrém formában is elkészíthetsz. A puha piskótalapokat most csokis keksz helyettesíti, gyümölcsből pedig, ha teheted, mindenképp frisset használj. Az így készült pohárkrém negyedóra alatt összedobható, és utána a hűtőben érnek össze az ízei.
Hozzávalók 4 pohárhoz
👉 20 dkg magozott meggy
👉 15 dkg csokis keksz
👉 15 dkg mascarpone
👉 10 dkg porcukor
👉 5 dkg tejcsoki
👉 2 dl habtejszín
👉 0.5 dl cseresznyepálinka (elmaradhat)
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, magozd ki, és egy kis lábosban a cukor felével tedd fel főni öt percre. Ha felnőtteknek készíted, önthetsz hozzá egy kevés cseresznyepálinkát is. A jól behűtött tejszínt verd habbá, majd add hozzá a cukor másik felét, ezzel is verd egy darabig, végül forgasd hozzá a mascarponét.
A kekszek felét adagold poharakba. Kanalazz rájuk egy kevés meggyes főzetet, mascarponés krémet, majd ismételd meg a rétegzést. Az adagok tetejére reszelj tejcsokit, és tedd őket a hűtőbe néhány órára, hogy az ízeik összeérjenek.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések