A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Háromszoros áron vásárolt kabátokat az ukrán fegyveres erők számára a védelmi minisztérium


Az ukrán védelmi minisztérium újabb beszerzési botrányba keveredett, amikor háromszoros áron vásárolt kabátokat a hadsereg számára. Ezt állapította meg a "Dzerkalo Tyzhnya" című lap vizsgálata.

A török céggel 2022 őszén kötött szerződés értelmében a kabátoknak álcázottnak kellett volna lenniük. Az ukrán határon azonban "téli légállóvá" váltak, és megháromszorozódott az áruk - írják az újságírók a Vector avia hava araçlari beszállító cég dokumentumaira hivatkozva. 

A ruhák, amelyek Ukrajnába tartottak, Moldovában 27 500 dolláros tételenkénti áron lépték át a határt, Ukrajnába pedig a vámhatóság szerint már 367 500 dollárért érkeztek. Ebből a tételből további kabátok jelentek meg az OLX-en.

Ebben az esetben a cég-szállító, mint a kiadvány kiderítette, valójában nem török, hanem egy ukrán Roman Pletnev nevű zaporozsjei lakosé. A cég Törökországból 233 ezer kabátot 20 millió dollárért és 202 ezer nadrágot 13 millió dollárért importált Ukrajnába.

Ezen a tényen a kijevi Golosejevszkij kerületi bíróság büntetőeljárást indított. Anyaga szerint az ukrán hadseregnek szállított szélálló télikabátok és nadrágok nem feleltek meg a szerződésben meghatározott műszaki feltételeknek. A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy azok nem használhatók rendeltetésszerűen.

Az újságírók azt is állítják, hogy a védelmi minisztérium háromszoros áron vásárolt sisakokat a katonáknak. A termék, amely az USA-ban gyártott PASGT sisakként volt feltüntetve NIJ IIIA védelmi szinttel, alacsonyabb - NIJ 2 - védelmi szinttel rendelkezett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések