A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Handelsblatt: a Rheinmetall régi Leopard 1 harckocsikat vásárolt Belgiumtól, hogy Ukrajnának adja


A Rheinmetall német védelmi konszern 50 régi Leopard 1 harckocsit vásárolt Belgiumtól, amelyből 30-at Ukrajnának adnak át – jelentette a Handelsblatt című lap.

“A Rheinmetall konszern újabb harckocsik exportját készíti elő Ukrajnába. E célból 50 Leopard 1 harckocsit vásárolt a belga OIP Land Systems vállalattól” – idézte a lap a német védelmi iparban dolgozó forrásokat.

Az 50 harckocsiból a konszern 30-at kíván Ukrajnába szállítani – tette hozzá a cikk.

Eredetileg a Rheinmetall Svájcból akarta megvásárolni ezeket, amely semlegességére hivatkozva ezt elutasította – írja a lap.

Korábban a belga média már beszámolt erről a megállapodásról, a vevő megnevezése nélkül.

A Leopard 1 – a Németországban 1965-1984 között gyártott harckocsi az 1980-as évek közepéig a Bundeswehrnél, valamint Hollandia, Belgium, Norvégia, Norvégia, Dánia, Ausztrália és Olaszország hadseregénél állt szolgálatban.

Júliusban vált ismertté, hogy a Rheinmetall a következő három hónapban Ukrajnában páncélozott járművek gyártására és javítására szolgáló üzemet nyit. Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője arra figyelmeztetett, hogy ez az üzem, ha megépül, az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések