Az áfonyás sajttorta igazi kánikuladesszert, hisz kellemesen fanyar, és nem kell hozzá begyújtani a sütőt.
A mennyei áfonyás sajttorta ideális lehet olyan esetekben, amikor nincs kedved órákig állni a konyhában, mégis valami csábító desszerttel kínálnád meg a családtagokat vagy a barátokat. A habtejszínnel fellazított mascarponés krém enyhén édes, és kellemesen selymes. Azzal számolj, hogy ugyan sütni nem kell, de pihentetni igen, így akár tálalás előtti nap is elkészítheted.
Hozzávalók 12 szelethez
A kekszes alaphoz
👉 20 dkg darált édes keksz
👉 10 dkg vaj
A krémhez
👉 50 dkg mascarpone sajt
👉 2.5 dl habtejszín
👉 10 dkg porcukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
A tetejére
👉 20 dkg áfonya
Elkészítés:
Először készítsd el az alapot. Ehhez, ha szükséges, törd össze a kekszet. Ezt megteheted egy zacskóba téve, sodrófával összezúzva, vagy aprítógépben. A morzsát rakd egy tálba, majd öntsd hozzá az olvasztott vajat, és keverd alaposan össze. Egy 20-22 cm-es kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és a kekszes masszát nyomkodd egyenletesen az aljára.
A krémhez gépi habverővel keverd össze a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verd kemény habbá egy csipet sóval, és óvatosan forgasd össze a mascarponés krémmel.
Ezt öntsd a kekszes alapra, és simítsd el a tetejét egy spatulával vagy kanállal, hogy szép egyenletes legyen. Tedd a hűtőszekrénybe legalább 4-6 órára vagy akár egész éjszakára, hogy a torta megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt óvatosan emeld ki a tortát a formából, majd díszítsd áfonyával.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések