A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gelencsér: A cigányság nem bűn, hanem származás


Megszólalt a Momentum bohóca.

A Mi Hazánknak úgy látszik nem volt elég Novák Előd milliós büntetése. A »cigánybűnözés« szó parlamenti emlegetése ugyanis még Kövér Lászlónál is kiverte a biztosítékot. Toroczkai László azonban nem átallott egy újabb ötlettel előállni, miszerint nyilvánítsák augusztus 29-ét a »cigánybűnözés emléknapjává«. 

A helyzet azonban az, hogy a cigányság nem bűn, hanem származás. Egy népcsoportot megbélyegezni viszont bűn, ami az egész nemzetnek árt. Akik helyeslik ezt az emléknapot, pszichológiai vagy kriminológiai szaktekintélyekhez fordulhatnak kérdéseikkel, és rögvest meg fogják kapni a választ: a származás önmagában nem kiváltó oka a bűnelkövetésnek. Kerezsi Klára kriminológus szerint a hazai bűnözést a települési fejlettség, a társadalmi helyzet vagy éppen a számosabb bűnelkövetési alkalom generálja, és nem egy kisebbségi népcsoport erre feltételezett hajlama. 

Mi, a Momentum Mozgalomban továbbra is egy olyan országért dolgozunk, ahol hisszük, hogy minden tehetséget, szorgalmat és jószándékú akaratot fel kell használnunk közös kihívásaink leküzdéséhez, és mindemellett fontosnak tartjuk leszögezni, hogy mind együttérzünk az áldozatok családjaival, akik köztörvényes bűnözők miatt veszítették el szeretteiket a múltban.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések