A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres csirkemell selymes sárgabarackmártással: az édes és sós ízek találkozása fantasztikus


Nyáron friss gyümölcsből, télen pedig befőttből készítheted el a sárgabarackmártással leöntött, omlós csirkemellet.


Ha szereted a gyümölcsös húsokat, mindenképpen készítsd el a pikáns csirkemellet sárgabarackmártással nyakon öntve. A kicsit szárazabb csirkemellet nagyon jól ellensúlyozza a sűrű szósz. Igazi nyárias hangulatú fogás, amelyet egy kevés fehérbor is feldob.

Hozzávalók 4 személyre

👉 75 dkg csirkemellfilé
👉 60 dkg sárgabarack
👉 3 evőkanál almaecet
👉 2 evőkanál méz
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 evőkanál szójaszósz
👉 1 evőkanál étkezési keményítő
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 késhegynyi chili

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd félre, amíg a többi hozzávalót előkészíted. A barackot magozd ki és szeleteld fel.

A mézet egy kisebb edényben melegítsd fel. Add hozzá az almaecetet, a szójaszószt, óvatosan sózd és borsozd meg, és ha szereted a csípőset, egy kevés chilit is szórj hozzá. Kanalazd bele a barackot, és főzd öt percig. Amikor már puha a gyümölcs, a keményítőt oldd fel egy kevés vízben, és ezzel sűrítsd be. Ha kész, húzd le a tűzről.

A csirkemellet forró, száraz serpenyőben oldalanként néhány perc alatt süsd fehéredésig, majd öntsd alá a bort, és lefedve, kis lángon nagyjából tíz perc alatt párold puhára. Amikor a folyadék elfőtt alóla, a hús pedig omlóssá vált, kanalazd rá a mártást. Egyet forralj rajta, és tálalhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések