A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokozódik az árvízvédelmi készültség: csütörtökön tetőzhet a Dráva


Az autókat és a bicikliket is menekíteni kellett a vízből Drávaszabolcson. 

Tovább árad a Dráva a somogyi és baranyai szakaszokon: Drávaszabolcsnál csütörtökön várják a tetőzést, a településen folyamatos a védekezés, rekordközeli vízszintet is elérhet a folyó. Országszerte csaknem 540 kilométeren van árvízvédelmi készültség, ebből több mint 300 kilométeren harmadfokú. Bár a Murán, a Rábán, és a Sajón is megkezdődött az apadás, mindenhol lassan csökken a vízszint, ami megnehezíti a helyiek dolgát – írja a Híradó.

Arról is tájékoztattak, hogy

az autókat és a bicikliket is menekíteni kellett a vízből Drávaszabolcson.

A kikötőbe is már csak gumicsizmában lehet besétálni. A Dráva mindent elárasztott, betört a környező házak udvarára is. Pakolják a homokzsákokat, erősítik a töltéseket.

Készülnek a folyó tetőzésére, amely csütörtökön várható.

„Még mindig több száz kilométeren kellett elrendelni és ennek a nagy része harmadfokú, azaz a legmagasabb készültség. Ez azt jelenti, hogy itt ezeken a szakaszokon, területeken a nap 24 órájában dolgoznak a kollégáim.

Nagyon sok szakembert át kellett rendelni az ország több részéről,

Szolnokról, Bajáról, Szegedről, hogy itt a Dráva mentén, illetve pár nappal korábban még a Mura mentén segítsenek” – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések