A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fiatal agrárdiákokkal működhet együtt Hajdúszoboszló, cél a gördülékenyebb generációváltás


A legnagyobb magyar agrárdiák-szervezet, az Agribusiness Club képviselőivel egyeztetett Hajdúszoboszló polgármestere. Czeglédi Gyula a fürdővárosban táborozó klub három tagját, köztük a Debreceni Egyetem egyik hallgatóját fogadta az irodájában, ahol szándéknyilatkozatot írtak alá egy lehetséges jövőbeni együttműködési megállapodásról, derül ki a városvezető erről szóló Facebook-posztjából. 

A bejegyzésben Czeglédi Gyula rámutatott:

jelenleg komoly, agráriumot érintő kihívás a generációváltás, így a jövőbeni együttműködés egyik célja, hogy az új generációs és a tapasztalt gazdák találkozzanak és tapasztalatot cseréljenek egymással.

A végleges együttműködési megállapodást szeptemberre dolgozzák ki a poszt szerint, és a soron következő rendes képviselő-testületi ülésre már be is terjeszti Czeglédi Gyula.

Az aláírást követően határszemlét is tartottak, amelyen kukoricabetakarítást nézhettek meg, de megismerkedtek a huszonévesek által kifejlesztett okoscsapdák működésével is, amelyek két kártevő,  a kukoricamoly és a gyapottok-bagolylepke elleni védekezésre szolgálnak.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések