A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Félmilliárdos kárt okoztak a hétvégi viharok


A várható összes kár július 10. és augusztus 5. között elérheti a 730 millió forintot.

Csaknem kétezer kárbejelentés érkezett augusztus első napjaiban az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-hez, a hétvégi viharkár elérheti a 650 millió forintot – tájékoztatta a társaság vasárnap az MTI-t. A közleményben kiemelték, hogy a július utolsó három hetét végigkísérő viharok, kisebb-nagyobb jégverések hétezer kárbejelentést eredményeztek.

A várható összes kár július 10. és augusztus 5. között elérheti a 730 millió forintot.

A tomboló szél és felhőszakadás miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya vármegyékből érkezett a legtöbb bejelentés, míg a városok közül a legtöbb káresetet (862) Budapestről jelentették a biztosítónál.

Az Alfa Biztosító szakértői még legalább 5700 további esetre számítanak az augusztus eleji viharok nyomán. Becslésük szerint a teljes kárérték elérheti a 650 millió forintot. A bejelentések 41 százalékánál a felhőszakadás okozott jelentős károkat – írták.

A társaság a közleményében kiemelte, hogy a hétvégén is teljes kapacitással, folyamatosan dolgoznak a kárbejelentések feldolgozásán, ügyfeleiket pedig arra kérik, lehetőség szerint dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt elkezdik a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákat, valamint a károk bejelentéséhez használják az online ügyfélszolgálati csatornákat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések