A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beázott a Magyar Nemzeti Galéria, Gulácsy-festményeket kellett leszedni


A Magyar Nemzeti Galéria (MNG) épülete két napja zárva van, a bejáratnál kihelyezett papírokon "váratlan technikai okokra" hivatkoznak. 

Az ország egyik vezető múzeuma nem adott ki közleményt az eset hátteréről, és a honlapról is csak az értesül arról, hogy felesleges a várba látogatnia – például az év egyik magyar vonatkozású múzeumi szenzációja, a Gulácsy életműkiállítás megtekintéséért – , aki a nyitólap legaljára görget (ott azt írják, hogy a múzeum már pénteken is zárva volt).

A múzeum közönségszolgálata azt válaszolta, hogy a "technikai hibát" még nem tudták elhárítani így azt sem tudják megmondani, mikor nyit ki ismét a múzeum. A média több forrásból is úgy értesült, hogy váratlan technikai ok azt fedi, hogy az épület az elmúlt napok jelentős esőiben komolyan beázott.

A múzeum kommunikációs stábját egyelőre nem tudtuk elérni, így azt sem sikerült megtudni, miért nem adott ki az intézmény vezetése közleményt. A történtekről olyan források alapján tudunk beszámolni, akik maguk nem jártak az épületben, ott dolgozó ismerőstől hallottak a történtekről.

Egyik olvasó úgy tudja, ázott a műtárgyraktár, az irodák, a WC és a folyosók. Ugyanez a forrás úgy tudja, hogy valamennyi kiállítás is beázott, ami azt jelentheti, hogy az eset több kiállítermet is érint. Ő az MNG-ben dolgozó ismerősétől azt hallotta, hogy a a falakon folyó víz műtárgyakat is elért.

Úgy tudni, a mostani beázás nem az első, az elmúlt években nagyobb zivatarok idején a Nemzeti Galéria rendszeresen beázott. Ilyenkor beázik a kupola, áznak a raktárok, a falakon csorog a víz.

Az MNG otthonául szolgáló Budavári Palota a Várnegyed legnagyobb és legjelentősebb műemléképülete.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések