A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felborult egy migránsokat szállító hajó a La Manche csatornán


Legkevesebb hat ember meghalt, több mint ötvenet kimentettek miután szombaton kora reggel felborult egy migránshajó, amely Franciaországból Nagy-Britanniába próbált átkelni a La Manche csatornán – közölték a helyi hatóságok. 


Franck Dhersin, Sangatte tengerparti város polgármestere elmondta, hogy reggel 6 óra körül hatalmas mentőakció indult, mivel több tucatnyi migránscsónak próbált meg egyszerre átkelni a csatornán.

„Több csónak komoly nehézségekkel küzdött” – mondta a Reuters brit hírügynökségnek. „Sangatte közelében sajnos holttesteket találtak”.

A helyi prefektúra megerősítette, hogy legalább hat haláleset történt, és közölte, hogy a keresési-mentési akció folyamatban van.

„Ötvennégy embert kimentettünk, köztük egy nőt” – mondta Anne Thorel, az egyik mentőhajón tartózkodó önkéntes, aki leírta, hogy a migránsok kétségbeesetten próbálták cipőjükkel kikanalazni a vizet a süllyedő hajóból. „Túl sokan voltak benne” – tette hozzá.

A brit parti őrség közölte, hogy Doverből egy mentőhajót küldtek a művelethez, továbbá a parti őrség mentőcsapatát és a mentőszolgálat munkatársait.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések