A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Előbb meglopott, majd meg is vert egy nőt a szabadszállási férfi


A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lopás és aljas indokból elkövetett testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy szabadszállási utcában sétálva összetalálkozott egy nővel, akit pár órával azelőtt lopott meg. A sértett visszakövetelte a még mindig a férfinél lévő lopott dolgokat, a férfi azonban nem adta azokat vissza, sőt még meg is ütötte a nőt. 

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2022. június 19. napján a kora esti órákban átment ismerősei – a sértett nő és férje – szabadszállási házához, ahol azonban senkit nem talált otthon. A vádlott meglátta, hogy a lakóház utcára nyíló ablakát szellőztetés céljából nyitva hagyták. Elhatározta, hogy kihasználja a kínálkozó alkalmat és a nyitott ablakon keresztül bemászott a házba.

A férfi tartott attól, hogy a nő és családtagjai hazaérnek, ezért csak 10 percig volt bent a házban, ahol talált egy műanyag bevásárló szatyrot és abba gyorsan, válogatás nélkül beledobált mindent, ami a keze ügyébe került. A férfi különböző élelmiszerek és alkoholtermékek mellett két mobiltelefont, számos ékszert és némi pénzt vett magához, majd a közel 400.000 forint értékű zsákmánnyal távozott a házból.

Órákkal később az elkövető az ellopott tárgyak egy részét tartalmazó szatyorral a kezében sétált a városban, amikor a sértettbe botlott. A nő felismerte a tőle ellopott értékeket és visszakövetelte azokat a férfitől, aki azonban tagadta, hogy azok lopottak lennének. Ezután a nő ráfogott a férfi kezében tartott bevásárlószatyorra és megpróbálta visszavenni azt, a vádlott azonban – azért, hogy a korábban eltulajdonított tárgyakat megtartsa és a felelősségre vonást elkerülje – egy alkalommal, ököllel arcon ütötte a sértettet. A bántalmazást látva egy járókelő sietett a sértett segítségére, emiatt a vádlott az értékeket hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

A bántalmazás következtében a nő 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás és aljas indokból elkövetett testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések