A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkészült a budapesti "betöréstérkép", ezekben a kerületek vannak a legnagyobb veszélyben


A fővárosban 402 regisztrált betörések volt az első felében. 

Elkészült a nagy budapesti "betöréstérkép", amelyből kiderült, hogy a rablók a főváros tehetősebb kerületeiben támadnak inkább és trükkös módszerekkel figyelik ki a potenciális áldozatukat. 

A Növekedés felidézte, hogy nemrég volt egy olyan négyfős rablóbanda, akik kifigyelték, kik járnak luxusautókkal a városban, majd illegális módszerekkel a biztosítói adatbázisokból kiderítették, merre élnek a tulajok. A helyszíneken több felderítést is tartottak és kifigyelték azt is, hogy a lakók mikor nincsnek otthon. Ezzel a módszerrel 16 ingatlanba törtek be és mintegy 34 millió forintos kárt okoztak, mielőtt a rendőrök elkapták volna őket.

Budapesten az idei év első felében 402 regisztrált betörés volt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 444 bűncselekményt regisztráltak a rendőrök.

A lap által közölt térképről látszik, hogy a főváros V., VI és XII. kerületében élők vannak veszélyben, ha betörésekről van szó. 

Mint írták, a tolvajok inkább a kertes házakat szeretik, ugyanis ezekben könnyebb nagyobb értéktárgyakra bukkanni, ráadásul a kétszintes ingatlanoknál esténként kevésbé kell tartani a bentlakóktól, mert a hálószobák általában az emeleten vannak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések