A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy kutatás szerint a fiatalok egyre inkább mellőzik az alkoholt


Napi Újság –  A Német Egészségnevelési Központ 2004 óta követi a mértéktelen alkoholfogyasztás tendenciáit, amit úgy definiálnak, mint öt vagy több ital elfogyasztását egy partin. Kutatásuk azt jelzi, hogy Németországban a 12-25 éves korosztály körében folyamatosan csökken az alkoholfogyasztás – írta a Portfolio a Reuters beszámolója alapján.

Arról is szót ejtettek, miszerint 2004-ben a 12-17 évesek mintegy 21%-a számolt be arról, hogy hetente legalább egyszer túlzásba vitte az alkoholfogyasztást, ám 2021-re ez az arány alig 9%-ra csökkent. Hasonlóképpen, a 18-25 évesek körében a nagyivók aránya a 2004-es 44%-ról 2021-re 32%-ra esett vissza.

Heino Stöver társadalomtudós úgy véli, mindez a Z generáció kontroll iránti vágyának jele. De arra is rámutatott, hogy a mai fiatalok körében mennyire fontos az önmegjelenítés és az optimalizálás. Hozzátette, a digitális fejlődésnek és a pandémiának köszönhetően a fizikai találkozók helyett a virtuális interakciók térnyerése a részegség ritkább előfordulását eredményezte.

A pszichológus szerint a fiatalok azért távolodnak el az alkoholtól, mert egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az öngondoskodásra és megkérdőjelezik a hagyományos normákat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések