A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy közel kétméteres gyom nyerte a budapesti gyomok méretversenyét - videó!


Elegük van a fővárosiaknak abból, hogy gyomok között kell lavírozniuk, felszállniuk a buszra és az is zavarja őket, hogy ezt látják az atlétikai világbajnokságra érkező vendégek. A Metropol a "Budapest a gyomok fővárosa" című fotópályázat alapján megrendezte a gyomok közötti méretversenyt is. 

"Budapest a gyomok fővárosa" címmel hirdetett fotópályázatot a Metropol, és azt kell mondanunk: beletrafált a gyomtémába, mert a fővárosiak egyáltalán nem közömbösek lakóhelyük iránt és zavarja őket a gyomtenger.

De nemcsak emiatt nehezményezik, hogy nincs gyomtalanítás: az allergiaszezon kellős közepén vagyunk, amikor ontják a polleneket az allergén gyomnövények. A kutyások a kedvenceikért is aggódnak, a toklász ugyanis megsebzi az állatokat. A Metropol a fotópályázat mellé versenyt hirdetett a gyomok között is: melyik nőtt a legnagyobbra?

Munkatársaik mérőszalaggal felszerelkezve indultak útnak, hogy azokon a helyszíneken, ahol a pályázók képeket készítettek, megmérjék a gyomok magasságát. Elsősorban azokat a helyeket keresték fel, ahol gyakran megfordulnak turisták is.

A verseny 5. helyezettje egy Hungária körúti példány lett, de annak sem kell szégyenkeznie: 88 centiméter magasra nőtt. A Budafoki úti 4. helyezett gyom már meghaladja az egy métert is, egész pontosan 125 centi magas. A dobogó harmadik helyén holtverseny alakult ki: a Dózsa György úton és a Hősök terén is 130 centi magas gyomot találtak, ami azért is fájó, mert ez utóbbi az atlétikai világbajnokság egyik helyszíne, vagyis az egész világ megcsodálhatja bronzérmes gyomunkat. Az előkelő második helyen is két befutó volt: a Halászbástya alatt és a Jászai Mari téren is 140-140 centiméter magas gyomot találtunk. De az abszolút győztest a Petőfi híd budai hídfőjének közelében, az Irinyi utcában pompázik: megmérni is alig tudták, olyan nagyra nőtt a gaz: 190 centiméteresre! Ez idén még biztosan nem látott fűnyírót!

Köszönjük, Karácsony Gergely! 



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések