A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy héten belül tizenhárman sérültek meg az utakon Hevesben


Követési távolság be nem tartása és a figyelmetlenség is okozta a baleseteket. 

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain 13, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amely során összesen 15 fő szenvedett valamilyen sérülést. A balesetekben megsérült személyek közül egy járművezető úgy szenvedett könnyű sérülést, hogy nem használta a biztonsági övet – tudhattuk meg a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményéből. 

Az is kiderül a közleményből, hogy baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása, a követési távolság be nem tartása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az előzési szabályok be nem tartása, illetve a figyelmetlen, gondatlan vezetés szerepelt. 

Vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a figyelmet az alábbiakra:

Gépjárművet vezetve, illetve abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműből történő kiesést, illetve az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.

Útkereszteződésben minden esetben tegyen eleget az elsőbbségadási kötelezettségének!

Mindig tartsa be az adott útra vonatkozó sebességhatárokat, illetve fontos, hogy az időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjen! – hívta fel a figyelmet a rendőrség, közleményében. 

A rendőrség arra kér mindenkit hogy, fogadják meg tanácsaikat,

… hogy mindenki hazaérjen!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések