A semleges ízű cukkini palacsintába reszelve is megállja a helyét.
A reszelt cukkinival feldobott palacsinta valóban egészséges fogás. Az alap-palacsintatésztába most joghurt is kerül, az ásványvizet pedig tetszőleges mennyiségben adagolhatod hozzá: minél többet teszel bele, annál vékonyabb lesz a palacsinta. Sós töltelékkel tálald, például tejföllel, reszelt sajttal.
Hozzávalók
👉 35 dkg liszt
👉 4 dl szénsavas ásványvíz
👉 2 cukkini
👉 2 tojás
👉 1 kis doboz natúr joghurt
👉 1 teáskanál só
👉 bors
👉 vaj a sütéshez
👉 tejföl és reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A cukkinit reszeld egy szűrőbe, sózd be, és hagyd állni. Tíz perc múlva nyomkodd ki belőle a nedvességet, és tedd egy tálba. Add hozzá a lisztet, a tojást, a joghurtot, a borsot, végül öntsd fel az ásványvízzel. Keverj belőle sima tésztát. Kóstold meg, és ha szükséges, még kicsit sózd utána. Egy palacsintasütőben olvassz vajat, és ezen süsd ki a szokott módon a palacsintákat. Tálald tejföllel és reszelt sajttal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések