A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth Annácska: A nyolcadikosok 40 százaléka funkcionális analfabéta


"Minderről a 13 éve hatalmon lévő kormánypárt tehet" – fuvolázza mutatóujját feltartva, erkölcsi magaslatokból Fegyőr Bandi főnökasszonya, és az elítélt, szexuális ragadozó – Donáth László – sarja.

„A nyolcadikos diákok 40%-a funkcionális analfabéta a tavalyi kompetenciafelmérés nemrég nyilvánosságra hozott eredményei szerint. Azaz hiába tudnak elolvasni egy magyar szöveget – nem értik, hogy mi van benne. 

Minden huszadik első osztályosnak kell évet ismételnie jövőre. 5000 kisiskolás kezdi az iskolát egy megbélyegzéssel: nem vagy elég jó. Többségük azért, mert a szakmai érvek ellenére a kormány az iskolaérettség elérése előtt kötelezte az első osztály megkezdésére. 

Miközben egy újpesti felmérés szerint a középiskolás diákok 31%-a él meg érzelmi elhanyagolást és 35%-uknak van pszichés betegséggel küzdő családtagja. Egyre rosszabb mentális és pszichés állapotban vannak a magyar fiatalok, nő az öngyilkossági kísérletek száma is. 

Minderről a 13 éve hatalmon lévő kormánypárt tehet. 

Az a kormány, amelyik iskolaérettségtől függetlenül kötelezővé tette az iskolakezdést 6 éves kortól, leépítette az iskolapszichológusi rendszert, és tudatos kivéreztetéssel elérte, hogy a magyar oktatás történetének legsúlyosabb válságát szenvedi. 

A magyar oktatás válságával nemcsak a jövőnk, hanem a jelenünk is súlyos veszélybe került. A Momentumban ezért választottunk radikális lépést: az Európai Bizottsághoz fordultunk, hogy kényszerítse rá a magyar kormányt az oktatás reformjára” – írja a Facebook-posztjában ez a nagyszerű asszony, aki képtelen szétnézni saját pártjának aktivistái között.  



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések