A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

5,2 millióba került Novák Elődnek, hogy a cigánybűnözés szót használta


Szerdán közölte az Országgyűlés Hivatala, hogy Kövér László elnök megvonta Novák Előd kéthavi tiszteletdíját, a fizetése így 5260 814 forinttal csökken.


„Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg” – áll Kövér indoklásában.

Kövér emlékeztett még arra is, hogy a Mi Hazánk képviselője nem először használta szóban és írásban a kifejezést, ezért már 2022-ben is figyelmeztették.

A legsúlyosabb parlamenti büntetést Tordai Bence kapta: 8,2 millió forintot. A 2021-es büntetést azért járt, mert a Párbeszéd képviselője a parlament üléstermében egy mobiltelefonnal filmezte Varga Mihály pénzügyminisztert. Azt akarta rögzíteni, hogy Varga miként reagál arra, hogy a Párbeszéd szerint a kormány 9,3 milliárd forintot vont el a II. és III. kerületi orvosi szakrendelőktől.

Varga úgy ítélte meg, hogy Tordai a telefonjával akadályozta a munkáját, és provokációnak minősítette az esetet. A parlament házelnöke emiatt büntette meg Tordait.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések