A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Büdösszájú Tordaiék a Balatonnál balhéztak


A mérhetetlen Párbeszéd politikusai ügynökei hétfő délben, élő adásban "szabadították fel" a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Balalandet.

Hétfő délelőtt Szántódról jelentkeztek a Párbeszéd – Zöldek politikusai, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a Balaton-parti beruházásokkal szemben.

Jávor Benedek, a párt európai parlamenti listavezetője szerint:

„FÉLIG-MEDDIG ILLEGÁLISAN PRIVATIZÁLJÁK” A BALATONT.

„Kvázi magánterületként hasznosítják ezt a területet, noha a településrendezési terv ezt tiltja, és előírja a hozzáférhetőség biztosítását” – mutatott rá.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg a Balatont csak egy kis keskeny úton lehet megközelíteni, és kis híján a vízbe is be kell sétálni ahhoz, hogy valaki a kerítésen átjusson.

Ehhez a projekthez 7 milliárd forint állami támogatás is érkezett, ennyi pénzért igazán odaadhatnák a strandot az embereknek – fogalmazott.

A "lezárás" ellenére a Balaland ajtaja hétfő délben nyitva volt, így könnyedén bejuthattak a partra...

Tordai Bence – közvetlenül azután, hogy ledobott a partra egy strandlabdát, majd levette a pólóját – elárulta azt is: a „gerillastrandoláson” túl azért mentek a helyszínre, hogy felszabadítsák a területet, ezért Jávor Benedek egy láncot és egy lakatot is hozott magával, végül a kaput sikerült nyitott állapotban rögzíteni.



Ez egy szimbolikus gesztus, ami felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon be kell tartani a törvényeket, még akkor is, ha azt az ember haverjai hozzák – jegyezte meg.

Az akció során vitába keveredtek az üzemeltetővel, majd a szántódi polgármestertől azt a tájékoztatást kapták, hogy a „közforgalom számára megnyitott magánterületről” van szó, ami azt jelenti, hogy a területre be lehet menni, de fürdeni nem szabad.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések