A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszelben kongatják a vészharangot - Ukrajnának lefőtt a kávé


Harmadik hónapja tart az ukrán ellentámadás, mégsem sikerült igazán jelentőségteljes, átütő sikert elérni. tovább fogyasztja az így is türelmetlen szövetségesek türelmét, és akik egyébként csak saját magukat okolhatják a lassú haladásért – ezzel a felütéssel indul a Politico elemzése az ukrán ellentámadás jelenlegi állapotáról, amellyel kapcsolatban egyébként azt írják:


mindig is túl magasak voltak az elvárások”.

A brüsszeli arról ír: az ukrán vezetők a szövetséges kormányok felelősségét hangsúlyozzák, akik túl sok reményt fűztek az ellentámadás sikerességéhez – ebben egyébként nagy szerepe volt a ukránok szerint a hurráoptimista nyugati médiának, amely többször inkább vágyvezérelt módon közelítette meg az ellenoffenzíva kérdését.

Kijev azonban szintén felelős ebben”

– hangsúlyozza a Politico szerzője, aki szerint Ukrajna nem fogta fel azt, hogy az orosz hadsereg a kezdeti kudarcokból levonta a tanulságot, és mind a gyalogság, mind a páncélozott hadviselés megfelelően változtatott a taktikáján.

Ukrajnának így most már kevés ideje maradt, hogy a tél beállta előtt áttörjön az orosz vonalakon, hosszú hetek alatt csak néhány kilométert haladtak előre. Ráadásul a brüsszeli lap arra is figyelmeztet, hogy a jövőre esedékes amerikai elnökválasztás miatt jóval valószínűbb, hogy az amerikaiak kevésbé fogják figyelemmel kísérni az ukrán eseményeket.- írta le a mandiner.hu.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések