A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az augusztus 20-i hétvégén Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest vezetik a belföldi úti célok rangsorát


Az előzetesen leadott foglalások alapján megvan a 10 legnépszerűbb úti cél az augusztus 20-i hétvégére 

A Szallas.hu friss elemzése szerint Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest vezetik a belföldi úti célok rangsorát az oldalon leadott foglalások alapján az államalapítás hétvégéjén – olvasható a portál közleményében. 

A top tíz település közül Szegeden (3%) és Gyulán (6%) csökkent a legkisebb mértékben a foglalások aránya tavalyhoz képest, a legnagyobb visszaesés pedig Budapesten (29%) és Balatonfüred (25%) látszik. – A változásokhoz feltételezhetően az árak is hozzájárulhattak, hiszen Szeged és Gyula is a kedvezőbb átlagárú városokhoz tartoznak, míg a főváros és Balatonfüred a drágábbak közé – mondta Kelemen Lili, az oldal sajtószóvivője. A közleményből emellett kiderül: minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával fizettek.

A legnagyobb turisztikai régiók közül a Balaton térségébe szól a Szallas.hu foglalásainak harmada az államalapítás ünnepén. A második legnépszerűbb Észak-Magyarország (16%), majd a dobogó harmadik fokán Észak- és Dél-Alföld osztoznak 11-11 százalékkal.

Apartmanba, vendégházba és négycsillagos hotelekbe többen foglaltak, mint tavaly

A foglalások harmada apartmanba, negyede hotelbe szól. Az oldalon foglaló vendégek 23 százaléka vendégházba, 12 százaléka panzióba, 6 százaléka pedig egyéb típusú szálláshelyre foglalt. Az apartmanok esetén 1 százalékkal, vendégházaknál 7 százalékkal nőttek a foglalások. A hotelkategóriák közül arányaiban a három- (43%) és a négycsillagosak (42%)  a legnépszerűbbek. A négycsillagosoknál 1 százalékkal nőtt a foglalások aránya 2022 augusztus huszadikai hétvégéjéhez képest.

A 10 legnépszerűbb település az augusztus 20-i hétvégén a Szallas.hu-n leadott foglalások alapján

1. Siófok
2. Hajdúszoboszló
3. Budapest
4. Eger
5. Gyula
6. Szeged
7. Balatonfüred
8. Hévíz
9. Debrecen
10. Zalakaros

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések