A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Huller és Vindics kiesett 800-on


Huller Dániel és Vindics Balázs kiesett 800 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon kedden. 

A tavalyi müncheni Eb-n elődöntős Huller Dániel az előfutamban bátran bekezdett, az élmezőnyben helyezkedett, sőt az első kör végén a második helyen futott. Ezt a pozícióját még fél körön át tartotta, de a célegyenesre fordulva sorra mentek el mellette a többiek. A húszéves futó már nehezebben mozgott, végül 1:47.41 perccel hetedikként ért célba.

A hét futamból az első három helyezettek mellett további három hely volt kiadó idővel.

Vindics Balázs, aki idén futotta 1:45.91 perces legjobbját, a hetedik, azaz utolsó futamban indult, így pontosan tudhatta, milyen idő kell a továbbjutáshoz. Az idei fedett Eb-n elődöntős esetében ez azt jelentette, hogy meg kell javítania egyéni csúcsát. A mezőny alaposan bekezdett, az újpesti atléta a hatos élboly mögött futott. Az első kör végén egyre jobban befogta őket, majd 600 méternél előrejött egészen a harmadik helyig. Ez azonban korainak bizonyult, a hajrában nem tudta tartani pozícióját, végül ötödik lett 1:47.18 perccel.

Vindics a 35., Huller a 36. helyen végzett a 61 fős mezőnyben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések