A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A NATO román főtitkár-helyettese kijelentette, hogy Románia biztonságos, amire egy amerikai tábornok azonnal válaszolt, hogy nem az


Nem eshetett jól Mircea Geoană-nak, amikor az amerikai tábornok szembesítette azzal a ténnyel, hogy Románia egyáltalán nem biztonságos állam. 

Mircea Geoană, a NATO román főtitkár-helyettese szerint a NATO-tagság védelmet nyújt Románia és a térség többi országa számára. „A Fekete-tenger feszültséggel teli térség, emiatt azt mondhatjuk, hála Istennek, hogy a NATO-ban vagyunk. (...) Tehát azt mondanám, hogy az emberek nyugodtak lehetnek, Románia biztonságos ország, és a Fekete-tenger, legalábbis a NATO-val határos területen, szabad övezet”  – idézi Geonă szavait a Krónika.

A román NATO-vezetőétől némileg eltérő véleményt fogalmazott meg Ben Hodges nyugalmazott amerikai tábornok, aki korábban az Európában állomásozó amerikai erők főparancsnoka volt. Hodges a Digi 24 hírcsatornának nyilatkozva kifejtette: ha Oroszország megtámadná Romániát, akkor a NATO-szövetségesek ugyan a segítségére sietnének, azonban a hiányos közúti és vasúti infrastruktúra lassítaná a csapatok és a hadianyagok mozgását. Emellett Romániának a haderő képességeit is tovább kell fejlesztenie.

Szerintem Romániában az infrastruktúra, hogy őszinte legyek, siralmas állapotban van. Nagyon nehéz Románián belül szállítani a dolgokat.

Az utak és a vasutak nem segítik a román vagy NATO-erők gyors mozgását, hogy képesek legyenek visszaverni egy orosz támadást. Vagy segítik, de nagy költségek árán. Rengeteg munka van az utak és a vasutak tekintetében, hogy a nehéz járművek gyorsan tudjanak mozogni” - figyelmeztetett mondta a nyugalmazott amerikai tábornok.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések