Hirdessen itt

A legfinomabb roppanós kovászos uborka titka: ezeket a trükköket tartsd észben, hogy tökéletes legyen


Ha ezeket a trükköket megismered, idén a te kovászos uborkád is tökéletes lesz.


A nyár a házi savanyúságok eltevésének a szezonja. A tökéletes kovászos uborka a nevét a mellé tett kovászos kenyérnek köszönheti, ami segít az erjedésben. Ha biztosra akarsz menni, a kenyér mellé egy szem öreg krumplit is tegyél. Az itt megadott mennyiség egy ötliteres üveghez elég.

Hozzávalók 1 darabhoz

👉 4 l víz
👉 4 evőkanál só
👉 3 kg kovászolni való uborka
👉 1 szem öreg krumpli
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 csokor kapor
👉 1 szál csombor
👉 1 szelet kovászos kenyér

Elkészítés:

A befőttesüveget sterilizáld. Egy lábosban tegyél fel vizet forrni. Literenként egy evőkanál sót adj hozzá. Ha felforrt, hagyd langyosra hűlni.

Az uborkákat alaposan tisztítsd meg, a végüket csípd le, és négy oldalukon hosszában vágd be őket. Ügyelj rá, hogy a végüket ne vágd el, így egyben maradnak. A fokhagymát szedd gerezdjeire, és pucold meg. A krumplit hámozd meg, és vágd karikákra.

A befőttesüveg alján helyezd el a csombort, valamint a krumpli, a kapor és a fokhagyma felét. Jó szorosan pakold rá az uborkákat, a tetejükre pedig helyezd el a maradék krumplit, kaprot és fokhagymát. Öntsd fel annyi sós vízzel, amennyi ellepi. A tetejére tegyél egy szelet kenyeret. A maradék vizet tedd félre, mert még kelleni fog a pótláshoz. Az üveget állítsd kistányérra, és egy másik tányérral fedd be a tetejét. Erre a kifolyó lé miatt lesz szükség.

Az üveget állítsd meleg, de naptól védett helyre. Semmiképp ne érje forróság, attól ugyanis elveszíti a roppanósságát. A levet naponta ellenőrizd, és pótold annyival, hogy az uborkákat ellepje. Két-három nap múlva már fogyasztható. Ekkor szedd kisebb üvegekbe, a levét öntsd rá, és felhasználásig a hűtőben tartsd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések