A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A keddi szerb razzia eredménye: kisebb hadseregnek való fegyver volt a migránsoknál


A szerb rendőrség illetékesei a kedd éjszakai, a magyar határhoz közel eső területeken végrehajtott akciója során több mint 300 illegális bevándorlót vettek őrizetbe Szabadka környékén és jelentős mennyiségű fegyvert és töltényt is lefoglaltak, jelentette szerdán a Vajdasági RTV.


Az akcióban 820 szerb rendőr vett részt, köztük egyebek mellett a terrorelhárítás különleges egységei, a csendőrség, a rendőrség intervenciós egységei, a rendőrségi dandárok és a határrendészet is. A migránsok közül 13 személyt őrizetbe vettek, 27 személy ellen pedig szabálysértési eljárást indítanak.

Ivica Ivković, a Rendészeti Igazgatóság vezetője elmondta, hogy 6800 hektárnyi területet vizsgáltak át. A keresés kiterjedt a makkhetesi erdőre, a szabadkai Jasenovac-erdő területére, a Palicsi tőzegtóra és a Palicstól nem messze fekvő Hajdújárás településre is. Hozzátette, hogy az akcióban a rendőrség minden egysége részt vett.

– Az eredmények több mint jók. Több mint 200 illegális bevándorlót vettek őrizetbe, és jelentős mennyiségű lőszert és fegyvert fedeztek fel: 8 automata puskát, 1 karabélyt, 2 pisztolyt, több különböző kaliberű lőszert, valamint rádiókapcsolatokat, amelyek embercsempészekhez vezettek – mondta Ivković.

Az akciót a hajdújárási polgárok kérésére hajtották végre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések